Vi satsar nu vidare mot att kvalificera oss till Paralympics i Rio 2016 via EM 2013 och VM 2014.

1-10/10 EM - Turkiet / Konya

lördag 26 juni 2010

VM-avslutningen

VM-turneringen är nu avslutad. För vår del blev det en 6 plats i tabellen.
Vi förlorade alltså den sista drabbningen mot Spanien som gällde placeringarna 5 och 6.

Pga förlängning och straffar i dammatchen som spelades innan vår match i hallen blev vår match ca 25 minuter försenad.
Trots detta inledde vi stabilt och hade efter 4 minuter en till synes trygg 2-0 ledning. En straff och ett spelmål från Spanjorerna innebar att vår ledning var kvitterad innan paus.

I andra halvlek kom vi av oss igen och började spela utan fantasi och rörelse. Två Spanska straffmål innebar slutresultatet 2-4.
Återigen var samtliga svenska spelare på plan under matchen - men oförmågan att hitta luckorna innebar en tung och onödig förlust.

Besvikelse efter denna avslutning var stor och vi konstaterar att det i dagsläget fattas en bit till att vara medaljkandidat i VM.

Turneringen som helhet har varit ett mycket bra arrangemang. Spelmässigt har vi gjort flera riktigt stabila och bra insatser. Men för att vara ett riktigt topplag måste vi få ordning på våra dippar i spelet och ta fram förmågan att göra stabila insatser i alla matcher - oavsett motstånd.

En hel del att jobba vidare med inför kommande vårs kvalturnering inför Paralympics 2012. IBSA World Games avgörs i Turkiet mellan 1-11 april. Vi måste vara bland de fyra främsta i denna turnering för att kvala oss till London 2012.

Under avslutningskvällen var det fest i Cutlers Hall i centrala Sheffield. En trevlig tillställning med mat, dryck, dans och socialt utbyte med de andra nationernas trupper.

Under lördagen inleddes hemresan med avfärd från hotellet 06,15 mot Manchester Airport. Vidare flyg till Köpenhamn för samtliga. I Köpenhamn delade trupperna på sig för vidare resa mot Stockholm, Göteborg och Malmö.

Efter de intensiva dagarna i Sheffield och avslutad VM-turnering infinner sig en viss tomhetskänsla. Nu är det lite semester/goalballedigt för killarna innan träning och planering inleds med målet att vara topp 4 på IBSA World Games i april 2011.