Vi satsar nu vidare mot att kvalificera oss till Paralympics i Rio 2016 via EM 2013 och VM 2014.

1-10/10 EM - Turkiet / Konya

onsdag 23 juni 2010

Avslutat gruppspel

I den avslutande gruppspelsmatchen tog vi oss an Brasilien.
För vår del gällde vid vinst att vi skulle bli tvåa i gruppen - förlust gav tredje plats. För Brasilien stod en kvartsfinalplats på spel i konkurrens med Ungern och Slovenien.

Återigen en trevande inledning på matchen. Stefan drog på sig en straff som Brasilien i sin tur gjorde lång boll på. Vår straff hittade in och vi var i 1-0 ledning. Vi hade bra försvar i första halvlek och det kändes som vi förde matchen. Halvtidsresultat 2-1 till Sverige.

Efter en och en halv minut i andra halvlek kvitterade Brasilien. Vårt spel rasade totalt efter detta och efter ett par skott ytterligare ledde Brasilien med 2-4.
Trots att vi återhämtade oss och lyckades kvittera kunde Brasilien vidare göra två mål ytterligare och sedan rulla hem matchen.

Åter stor besvikelse i svensklägret efter matchen. Det känns inte bra att vi tappar vårt stabila lagspel igen.

Efter matchen tittade vi på kampen mellan Kina och USA för att kunna konstatera vilka kvartsfinalmotståndare vi ska möta i morgon.
Det blev Kina som gick segrande ur den striden och kommer att möta oss i morgon klockan 11,00 (12,00 svensk tid).

Kina är regerande Paralympicsmästare från Peking 2008. De har dock tappat poäng här på VM - så det finns luckor även på dem.

Nu har vi ätit middag på hotellet och ska snart samla oss för lagmöte. En nyanserad analys av förlusten mot Brasilien samt en taktikgenomgång inför morgondagens Kinamöte ska hinnas med innan det är sängdax.

Även semifinal-/5-8 platsmatcher ska hinnas med i morgon. Så det blir en eftermiddagsmatch antingen 17,00 eller 18,00 beroende på kvartsfinalresultatet.
Detta innebär att morgondagens tidsplanerin kommer att likna den vi haft idag.