Vi satsar nu vidare mot att kvalificera oss till Paralympics i Rio 2016 via EM 2013 och VM 2014.

Aktiviteter 2013:
1-10/10 EM - Turkiet / Konya

lördag 29 augusti 2009

Bronsjubel i München

Efter en storartad inledning i Bronsmatchen mot Spanien stod det 5-1 en bit in i andra halvlek. Da inledde spanjorerna en sista offensiv samtidigt som vi blev nagot passiva. När Spanien dundrade in 5-4 med ett par minuter kvar stod det klart att de sista minuterna skulle bli en riktig nagelbitare.
Trots flera byte och time-outer lyckades dock inte spanjorerna att forcera det Svenska försvaret fler ganger. Stort glädjejubel utbröt efter slutsignalen.

Det kändes som en rättvis seger - det var vi som förde spelet största delen av matchen. De tva senaste matcherna mot Spanien har vi lämnat mallösa - sa det kändes som en befrielse när Fatmir kunde spräcka den förargliga nollan tidigt i första halvlek.
Startuppställningen med Fatmir, Piotr och Magnus förvanade nog en del. Men det visade sig vara ett bra drag da de snabbt byggde upp en 3-0 ledning, som ju sedan förvaltades bra.

Magnus har gatt fran klarhet till klarhet under turneringen. Hans skottkraft var en stor del i att vi lyckades pressa tillbaka Spanien i Bronsmatchen.

Sammanfattningsvis en mycket framgangsrik EM-turnering efter de malsättningar vi hade inför turneringen.
Det är ju en ny lagkonstellation bade pa spelar- och ledarsidan. Den trupp vi har idag har endast spelat tillsammans sedan maj manad. Vi har sett framsteg vid varje turnering och läger vi haft under varen/sommaren. Framförallt är det en underbar stämning i truppen och det är grunden till att samtliga spelare offrar sig fullt ut för varandra vid behov. Samtliga spelare har varit delaktiga pa planen under turneringen i olika konstellationer.

Vi ser med tillförsikt fram emot kommande utmaningar inför kommande sommars (juni 2010) VM-turnering i Sheffield, England

Efter finalen, där Litauen krossade Slovenien med 14-4 en bit in i andra halvlek, var det blomsterceremoni i hallen. Medaljutdelning sker under kvällens avslutningsceremoni pa hotellet.

Vi ser fram emot denna tillställning efter 9 intensiva dagar i Tyskland.