Svenska herrlandslagets kommande aktiviteter

Vi satsar nu vidare mot att kvalificera oss till Paralympics i Rio 2016 via EM 2013 och VM 2014.

Aktiviteter 2013:
1-10/10 EM - Turkiet / Konya



torsdag 22 april 2010

En torsdag i Litauen

En välbehövlig natts sömn i säng var uppskattad av samtliga truppmedlemmar. Torsdagen inleddes med en stabil frukost i hotellets restaurang.
Under förmiddagen fick vi guidning till träningshallen och genomförde ett tvåtimmarspass innan lunch. Passet bestod av diverse spelövningar med inriktning på både anfalls- och försvarsspel.

Efter passet letade vi oss på egen hand tillbaka till hotellet för lunch. I samband med lunchen blev det också en stund till att gå på det närliggande köpcentret och bunkra upp med nödvändigheter inför kommande matchspel.

Under eftermiddagen hade vi ett tvåtimmarspass med matchning mot Litauen och England. Det var många blandade konstellationer och vårt spel fungerade bäst i drabbningarna mot Litauen där vi faktiskt vann båda matcherna. Mot Engelsmännen fungerade spelet stundtals riktigt dåligt och frustration tillsammans med lite trötthet gav en oavgjord samt en uddamålsförlust.

Efter kvällens middag var det dags för coachmöte. Samtliga lag utom Canada har lyckats ta sig hit. Det verkar dock som de två mest närliggande länderna haft störst bekymmer att ta sig till Litauen. Vår mastodontresa har i alla fall tagit oss hit - Finland har pga flygproblem inte ännu sent på torsdagskvällen kommit fram. Ryktena säger dock att de kommer under kvällen/natten.

Ett kaotiskt coachmöte ledde till att hela spelschemat skrevs om av en arbetsgrupp med representanter från de deltagande nationerna (utom hemmanationen). Arrangören tog våra önskemål till sig utan vidare diskussioner.

Spelschemat innebär en tuff dag för de Svenska gossarna. Enligt eget önskemål fick vi igenom att färdigspela samtliga våra gruppspelsmatcher under fredagen då vi är tvungna att styra kosan hemåt tidigt på lördagsmorgonen.

Klockan 9,00 möter vi USA i premiärmatchen. Klockan 12 är det dags för ärkerivalsmöte med Finnarna. Klockan 15 är det England som står på menyn och dagens avslutande match går mot Litauen 2 klockan 19.

Killarna är helladdade och ser fram emot det hektiska spelschemat.
Lagsnacket är nu slutfört och om en stund går vi till sängs för att vakna laddade till tänderna i morgon.

God Natt

1 kommentar:

  1. E stolt Goalballordförande som ser att ni kämpar på trots mycket strul för att komma t Litauen :) Håll ut o kör över dem!

    SvaraRadera