Svenska herrlandslagets kommande aktiviteter

Vi satsar nu vidare mot att kvalificera oss till Paralympics i Rio 2016 via EM 2013 och VM 2014.

Aktiviteter 2013:
1-10/10 EM - Turkiet / Konya



torsdag 6 september 2012

Färdigspelat i Paralympics

Den avslutande gruppspelsmatchen i London slutade med en bitter förlust mot Finland med 1-4. Återigen låter vi motståndarlaget göra mål på sina inledande skott - vi hamnar i ett 0-2 underläge redan i matchens andra minut. Finnarna utökade innan halvtid sin ledning till 0-3 i via en straff. Trots att vi får in en reducering till 1-3 kan Finnarna lugnt och kontrollerat spela av matchen och även fastställa slutresultatet till 1-4.

Trots att Finland förlorat en match mer än oss i gruppspelet blir det alltså de som tar sig vidare till kvartsfinal.

Vi har inte under hela turneringen riktigt kommit upp till toppnivån prestationsmässigt. Vi visste på förhand att det skulle krävas topprestationer för att gå långt i turneringen. Det är endast i matchen mot Litauen vi nosar på den prestationsnivå vi visade vid till exempel Malmö Men Intercup för bara någon vecka sedan.
Det var en massiv besvikelse i truppen efter förlusten mot Finland - under onsdagen har vi inlett den gemensamma utvärderingen av turneringen under lugna former,

Under onsdagen har vi även hejat fram damlaget till en rättvis seger i sin kvartsfinal mot hemmanationen. Vi har även hunnit heja fram de svenska rullstolsrugbyherrarna till seger i sin premiärmatch mot Belgien.

Trots besvikelsen blev det även en del goalballkvartsfinaler för de flesta av oss. Vi kan konstatera att semifinalerna i morgon spelas mellan Finland-Turkiet och Litauen-Brasilien. Samtliga lag från vår grupp slog alltså ut sina motståndare från andra gruppen i kvartsfinalspelet. Det känns som vi var i den tuffare av de två grupperna ;-).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar