Vi satsar nu vidare mot att kvalificera oss till Paralympics i Rio 2016 via EM 2013 och VM 2014.

Aktiviteter 2013:
1-10/10 EM - Turkiet / Konya

lördag 1 september 2012

Andra speldagen - vinst mot Brasilien

Idag spelade vi första matchen i andra dagspasset i Copperbox. Det var Brasilien som stod för motståndet. Brasilien är ett bra lag som i november 2011 kvalificerade sig för Paralympics genom att vinna ParaPanamerikanska mästerskapen och där slå både USA och Canada.
Vi hade dock en vinst med oss från senaste mötet i juni månad i Litauenturneringen i Trakai.

Precis som under gårdagen flöt uppladdning och uppvärmning på ett utmärkt sätt. Vi kändes verkligen spelsugna när det började dra ihop sig. När matchen kom igång tog vi direkt kommandot och ledningsmålet kom efter en och en halv minuts spel. Trots Brasiliansk kvittering uppstod ingen stress på planen.
I mitten av halvleken gjorde vi ett straffmål och ett spelmål och höll sedan komfortabelt 3-1 ledningen till halvtidsvilan.

Vi inledde även andra halvlek stabilt men med knappa fem minuter kvar av matchen slank en Brasiliansk reducering in över mållinjen och spänningen steg.
Under en dålig spelsekvens på ca 1 minut lyckades Brasilien göra två mål på oss - vår ledning var därmed förbytt till underläge med 3-4.
Väl förvissade om att matcherna avgörs på slutet gnetade vi på och via en snabb retur från Stefan kvitterade vi med 1:08 kvar på matchuret. Av bara farten stänkte Niklas i skottet efter in segermålet 5-4.
De avslutande 51 sekunderna spelade vi rutinerat bort och tog vår första seger i Paralympics London 2012.

Under morgondagen kommer nästa viktiga match - mot hemmanationen England. Det kommer att bli fullt på läktarna och ett riktigt publikstöd för hemmanationen.
Men vi siktar på att hålla vår vinnande trend.....