Vi satsar nu vidare mot att kvalificera oss till Paralympics i Rio 2016 via EM 2013 och VM 2014.

Aktiviteter 2013:
1-10/10 EM - Turkiet / Konya

måndag 3 september 2012

Bra match mot Litauen

De två sista gruppspelsmatcherna kommer vi att spela under kvällspasset. I söndagens kamp ställdes vi mot regerande värlsdsmästarna Litauen - en riktigt tuff motståndare.
Efter vi släppte in deras första skott till 0-1 skulle det kunnat bli en övermäktig uppgift. I motsats till matchen mot Turkiet hittade vi trots detta tillbaka till vårt spel och hade efter tre och en halv minut vänt underläge till ledning 2-1. I mitten av första halvlek gjorde så Litauen en liknande vändning med två snabba mål. Med två minuter kvar av halvleken kvitterade vi åter och halvtidssiffrorna var 3-3.

I inledningen av andra halvlek höll vi trycket uppe och tvingade Litauerna att jaga boll. Efter knappa fyra minuter gav det resultat och vi tog åter ledningen i matchen. Litauen svarade dock snabbt med en kvittering i skottet efter.

Med fem minuter kvar av matchen gjorde vi ett nytt ledningsmål och vi spelade tryggt försvarsspel. Litauerna forcerade och tryckte in en boll till 5-5 som alla trodde skulleblåsas av som "lång boll" - men domaren dömde mål och en ny kvittering var ett faktum. Med 21 sekunder kvar av matchen fick vi en sista chans till avgörande då vi fick en straff med oss - tyvärr blockerade Litauens försvarare och slutresultatet var 5-5 när domaren blåste av matchen.

Litauerna lämnade efter matchen in en protest mot att det inte fick en time out med ca 4 sekunder kvar av matchen. Under måndagsmorgonen var vi hos protestkommittén och fick redovisa vår syn på händelsen. Juryns utlåtande var att vi skulle spela om de sista 1,7 sekunderna av matchen under måndagseftermiddagen. Litauerna ville inte ha det så trots allt - och vi kom överens om att fastställsa slutresultatet till 5-5 utan att spela vidare.

Trots det oavgjorda resultatet och att spänningen om kvartsfinalplatsen fortfarande lever kvar in i sista omgången känns det väldigt positivt att vi hittat vårt spel igen. Idag spelar vi på samma nivå som vi gjorde under Malmö Men Intercup inför spelen i London.