Vi satsar nu vidare mot att kvalificera oss till Paralympics i Rio 2016 via EM 2013 och VM 2014.

Aktiviteter 2013:
1-10/10 EM - Turkiet / Konya

tisdag 5 april 2011

Säker seger mot Spanien

Under andra turneringsdagen stod Spanien på menyn. Ett tufft motstånd som vi brukar vinna mot varannan gång. Den trenden bröts dock idag då vi vann för andra gången i följd. Matchen inleddes med att Spanien gjorde 0-1 på sitt första skott. Vi visade dock upp stor trygghet i vårt spel och hade efter åtta minuter vänt till ledning med 3-1. Spanjorerna vände åter och kom ifatt till 4-4. Två sena mål i första halvlek gav oss lite andrum och ledning med 6-4 i halvtid. I andra halvlekens inledning drog vi ifrån till 8-4 innan Spanjorerna åter segade sig upp till 8-7 då vi gjorde en del försvarsmissar. I avslutningsminuterna lade vi i ytterligare en växel och drog ifrån till en säker seger med 13-7. Härligt med två segrar i inledningsmatcherna. Eftermiddagen gav några intressanta resultat i vår grupp då Slovenien och Australien delade poäng efter 11-11. Likaså blev det oavgjort mellan Turkiet och Spanien, 4-4. Vi har därmed ett bra utgångsläge inför fortsättningen i turneringen. Ställningen efter två dagar är att Canada har 9 poäng (tre matcher), Turkiet har 7 poäng (tre matcher), Sverige har 6 poäng (två matcher), Slovenien och Spanien 4 poäng (tre matcher), Australien 1 poäng (tre matcher), Irak 0 poäng (tre matcher) och Thailand 0 poäng (två matcher) Onsdagens morgonmatch mot Tahiland kompletterar alltså den tredje omgången. Vi möter sedan Australien i eftermiddagsmatchen. I grupp A har Finland, Belgien och Brasilien 6 poäng, Brasilien och USA 3 poäng medan Ungern och Japan hittills är poänglösa.