Vi satsar nu vidare mot att kvalificera oss till Paralympics i Rio 2016 via EM 2013 och VM 2014.

Aktiviteter 2013:
1-10/10 EM - Turkiet / Konya

lördag 9 april 2011

Kvartsfinal mot Belgien

Klockan 12,30 lokal tid är det kvartsfinal mot Belgien. Vinst i den matchen innebär att vi säkrat kvalificeringen till Paralympics i London 2012. Under fredagen avslutades gruppspelet. Vi mötte Slovenien i dagens inledande match. Slovenien är ett lag vi haft väldigt svårt för under de senaste säsongerna. Under gårdagsmatchen var det dock ingen diskussion. Vi förde matchen från första skott och gav aldrig Slovenerna en chans att ta kommandot. När vi pressade dem drog de på sig ett antal straffar för både höga- och långa bollar. Slutresultatet skrevs till 16-8. I och med segern mot Slovenien var även gruppsegern säkrad inför avslutningsomgången då vi mötte Turkiet. Turkiet är ett lag som tagit stora kliv framåt i utvecklingen under det senaste året. De vann den internationella tävlingen i Sheffield i februari. Vi beslutade att inledningsvis vila Fatmir och Niklas som spelat i stort sett alla matchminuter i turneringen såhär lång. Turkarna tog oturligt nog ledningen på matchens första skott. Dock kom vi tillbaka och tog över ledningen efter mål av Magnus och Stefan. Turkarna kunde åter vända matchbilden då vi drog på oss ett par straffar i första halvlek. I halvtid var ställningen 5-2 till Turkiet. Under andra halvlek utnyttjade vi våra byte så samtliga spelare var inne på planen. Vi tog in ett mål men förlorade matchen med 7-5. I den andra gruppen var det spännande kring vilken kvartsfinalmotståndare vi skulle få. Brasilien spelade bort sina chanser genom förlust mot Ungern - och det blev Belgien som hamnade fyra i gruppen efter förlust mot USA i sista omgången. Kvartsinalerna ser ut som följer: Finland-Spanien, USA-Canada, Algeriet-Turkiet och Sverige-Belgien. Semifinalerna går senare i kväll - klockan 20,40 respektive 21,50 lokal tid. Lyssna på vår kvartsfinal live på: www.pressakey.net/sports/turkey