Vi satsar nu vidare mot att kvalificera oss till Paralympics i Rio 2016 via EM 2013 och VM 2014.

Aktiviteter 2013:
1-10/10 EM - Turkiet / Konya

fredag 28 juni 2013

Klar vinst mot Portugal

I premiärmatchen ställdes vi mot Portugal. Efter en lite spänd inledning och tveksamma försvarsingripanden ledde Portugiserna med 0-2 efter bara en dryg minuts spel.
Vi kämpade på och kom in i matchen på ett bra vis. När vi ökade trycket kom målen och vi vände snabbt och drog ifrån till klara 8-3 i halvtid.

I andra halvlek fortsatte vi att dominera och drog successivt ifrån ytterligare. Två av det tre Portugisiska målen i andra halvlek var på straff.
Samtliga av våra spelare hann vara med på planen innan Piotr slog spiken i kistan med 16-6 målet med en knapp halvminut kvar på matchuret.

Av våra yngre spelare gjorde Dzenan ett mål och David var ytterst nära att göra mål i sin landslagsdebut.

Målfördelningen var i övrigt jämn: Fatmir 5, Åkerberg 4, Stefan 3 och Piotr 3.

Nästa match är mot Danmark sent i eftermiddag.