Vi satsar nu vidare mot att kvalificera oss till Paralympics i Rio 2016 via EM 2013 och VM 2014.

Aktiviteter 2013:
1-10/10 EM - Turkiet / Konya

lördag 29 juni 2013

Gruppspelsavslutning

Under lördagsförmiddagen avslutade vi gruppspelet med matcher mot Belgien och Spanien. De två tuffaste motståndarna i gruppen.
Morgonmatchen mot Belgien inledde vi lite segt och hamnade i tidigt underläge med 0-3. Vi lyckades peta in en reducering men gick till halvtidsvila med underläge 1-4. I inledningen av andra halvlek gjorde vi två snabba mål innan vi åter tappade kommandot lite och släppte iväg till nytt tremålsunderläge med 3-6.
Direkt efter 3-6 målet replikerade vi med vårt fjärde mål och satte sedan Belgarna under rejäl press under matchavslutningen. Med knappa tre minuter kvar nådde vi 6-7 och med 52 sekunder kvar kom kvitteringen till 7-7.
På det vi trodde var matchens sista skott drog Fatmir på sig en straff (lång boll) med endast 0,9 sekunder kvar på matchklockan. Då hände det osannolika att Belgiens straffskytt också gjorde en lång boll på straffen vilket gav oss en ny straffchans att avgöra matchen. Den chansen förvaltade Piotr med stor kyla då han satte segermålet 8-7.

Endast en timme efter avslutad match var det dags för avslutningsmatchen mot Spanien - vilken var en ren gruppfinal.
Återigen släppte vi ett tidigt baklängesmål men kämpade "som vanligt" oss tillbaka i matchen och utmanade Spanjorerna ordentligt. I slutet av första halvlek blev det tyvärr ytterligare ett par misstag som gav resultatet 2-5 i halvtid.
I andra halvlek förde vi spelet och kom åter tillbaka och gjorde 4-5 med drygt fem minuter kvar av matchen.
Vi kämpade tappert men lyckades inte få in kvitteringsbollen.

I andra gruppen spelade Finland och Tjeckien oavgjort i sin gruppfinal vilket gjorde att målskillnaden fick avgöra slutställningen. Här var Tjeckerna något bättre och blir därmed vår semifinalmotståndare i kvällens avslutande kamp inför morgondagens medaljmatcher.