Vi satsar nu vidare mot att kvalificera oss till Paralympics i Rio 2016 via EM 2013 och VM 2014.

Tyvärr har vi inte haft tillgång till Internetuppkoppling på hetell eller i spelhallarna. Därav de uteblivna rapporterna under helgen.

Här kommer en sammanfattning av helgens aktiviteter.

Resan till Slovenien fungerade bra och vi slussades med buss till hotellet - en resa som tog drygt 3 timmar då vi skulle till flygplatsen i Trieste (Italien) och hämta upp ytterligare lag.
Kvällens lagledarmöte innefattade även lottning av spelgrupperna. Sverige, Finland, Slovenien och Canada var seedade. Vi hamnade i Grupp A tillsammans med Finland, Iran, Algeriet, Belgien och Polen.

Schemat innebar tre matcher under fredagen samt fyra under lördagen.

Premiärmatchen spelades mot Finland. Vi inledde bra men räckte tyvärr inte hela vägen denna gången heller. En rad individuella misstag gjorde att Finnarna kunde gå från 3-3 till 3-7 i inledningen av andra halvlek. Det positiva med matchen var att vi spelade som ett lag. Spelarna stod upp för varandra och spelade med hjärtat. Årets bästa match hittills - rent lagmässigt.

Andra matchen spelade vi mot Polen och inledde med ett snabbt ledningsmål i första minuten. I halvtid ledde vi med stabila 8-3. Efter en andra halvlek där vi gick runt på spelarmaterialet och positionerna höll vi stabilt undan - även om Polackerna målmässigt hängde med. Slutresultat 14-8.

Dagens avslutningsmatch spelades mot Belgien. Här gick vi in med full kraft och hade klara 4-0 efter drygt fyra minuter. En rakt igenom stabil insats ledde till slutresultatet 8-3. Det stabila lagspelet fungerar bättre och bättre.

Efter tredjematchen kunde vi åka tillbaka till hotellet och avnjuta middag och avslappning. Vi slapp spela de två sena kvällsmatcherna som började 20,30 och 21,30 - skönt.

Lördagsmatchen inleddes med morgonpromenad innan frukost.
Efter första dagens spel låg vi på tredje plats i gruppen med goda chanser att ta oss upp till andraplats och semifinal.

Dagens första match stod mot Iran. En katastrofal inledning och underläge med 0-2 efter dryga 2 minuter. Vårt lagbygge fortsatte dock att prestera och vi hämtade upp till 2-2. Efter detta vidtog en period då Iran förde matchen. Varje gång vi kvitterade gjorde Iran mål på det efterföljande skottet. Frustrationen steg. Vid 6,19 i andra halvlek tog vi oss upp till 9-9. Ett resultat som stod sig till slutsignalen.

Fortfarande hade vi semifinalplatsen i egna händer inför avslutningen mot Algeriet. Vi hade endast en timmes vila mellan matcherna. Vinst eller oavgjort resultat skulle ta oss till semifinal.
Efter en stark inledning då vi pressade Algererna ordentligt tappade vi in 0-1 efter 4½ minut. Ställning i halvtid var 2-3. I andra halvlek tappade vi allt spel och sjönk in i Algeriets tempo. Killarna var slitna och oförmögna att få in bollen. Vi drog på oss några straffar i frustrationen att skjuta igenom Algererna. Slutresultat 4-7.
Grym besvikele över hur vi förlorade vår semifinalplats.

I stället för en lugn eftermiddag med lunch, semifinal och final blev det istället snabblunch med matpaket hallbyte och matcher om 5-8 plats under eftermiddagen.

Våra spanska kombattanter från bronsmatchen i Tysklands EM stod för motståndet i första eftermiddagsmatchen. Återigen en svag inledning av matchen och underläge 0-3 efter 3 minuter. Vi fortsatte att gå runt på manskapet och testa olika uppställningar under matchen. Förlusten skrevs till 4-8.

I avslutningsmatchen som gällde 7-8 plats ställdes vi åter mot Algeriet. Revanschen skulle utkrävas. Vi gick snabbt upp till 4-0 efter en explosiv inledning. Efter en rad ytterst tveksamma långa/höga bollar lyckades Algererna vända till 4-4 efter åtta minuter. I stället för att bli stressade och frustrerade plockade vi fram lagspelet och krånglade oss fram till ledning med 6-4 i halvtid. I andra halvlek sprudlade killarna av självförtroende och hade roligt på plan. Trots att tröttheten började göra sig ordentligt påmind. Vi spelade av matchen och vann med 11-7. Noterbart är dock att vi endast släppte in två spelmål i denna matchen - övriga var straffar.

Vi konstaterar efter en intensiv helg att vi tagit ett ordentligt kliv framåt i lagbygget inför VM. Vi har fått många positiva besked och klarhet i vad vi ska jobba vidare på under den månad som är kvar inför VM i Sheffield.
Resultatmässigt hade vi inga mål inför turneringen - men med facit i hand är det såklart en stor besvikelse att vi missade semifinalen och chansen att kämpa om prispallsplatserna.

Finland vann turneringen efter att ha krossat Iran i en odramatisk final. Slovenien tog bronset efter seger mot Canada.

Det roligaste under prisutdelningen ur Svensk synvinkel var att Fatmir blev turneringens skyttekung med 30 mål. Ett riktigt styrkebesked!!

Kommande aktiviteter är tränings- och matchhelg i Manchester och Sheffield den 27-30 maj.

Nu är det dags för lite mat innan vi splittrar truppen för avresa till Stockholm och Köpenhamn.