Svenska herrlandslagets kommande aktiviteter

Vi satsar nu vidare mot att kvalificera oss till Paralympics i Rio 2016 via EM 2013 och VM 2014.

Aktiviteter 2013:
1-10/10 EM - Turkiet / Konya



fredag 10 september 2010

Uppstartsläger i Malmö

Under helgen är det uppstartsläger för landslaget inför satsningen mot IBSA World Games i Turkiet. Uppstartslägret kommer att hållas i Malmö.
Förutom gänget som kämpade ihop inför och under VM har truppen utökats med en del av Svensk Goalballs framtid i form av Johan Pettersson och Albin Correia från Linköping. De kommer under helgen att göra landslagsdebut - det ska bli spännande att följa killarnas utveckling framöver.

Vidare kommer Niklas Hultqvist att vara med under lägret. Niklas var tilltänkt VM-spelare i våras men en knäskada förstörde satsningen mot VM.
Niklas har nu åter kommit igång med spelträning i Stockholm och vi hoppas på en framtida satsning på landslaget.

I och med uppstartslägret inleder vi ett samarbete med Malmö Idrottsakademi (MIA) kring styrke-, fys- och teknikträning för truppdeltagarna. Hos MIA finns tillgång till expertkunskap inom elitidrottsutveckling på alla plan och vi ser fram emot att inleda samarbetet. I huvudsak kommer vi att ha kontakt med Kenneth Riggberger i träningsupplägg samt tester. Det mesta av lördagen kommer vi att tillbringa i Baltiska Hallens underjordiska gångar.
Vi hoppas på goda resultat genom MIA-samarbetet. För mer info om MIA - www.malmoidrottsakademi.se

Under söndagen blir det mestadels bollspel på FIFH Hallen.

Vi återkommer med lägesrapporter.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar