Svenska herrlandslagets kommande aktiviteter

Vi satsar nu vidare mot att kvalificera oss till Paralympics i Rio 2016 via EM 2013 och VM 2014.

Aktiviteter 2013:
1-10/10 EM - Turkiet / Konya



söndag 12 september 2010

Avslutat läger i Malmö

Nu har vi avslutat höstens första läger - ett "kick off"-läger i Malmö.
Lördagen tillbringade vi i Malmö Idrottsakademis gym i Baltiska Hallens källare tillsammans med Elittränare Kenneth Riggberger.
Kenneth hade lagt upp en full dag med teoriföreläsningar, genomgång av personliga träningsprogram samt genomförande av tester.
Det var många nya upplevelser och många nya träningsövningar för de flesta i Kenneths koncept.
Kenneth försöker hela tiden se kopplingen mellan den fysträning som utförs och hur killarna ska kunna omsätta denna träning till förbättrade insatser på goalballplanen.
Som avslutning på dagen visade Kenneth en av framtidens träningsmaskiner som nu är under utveckling. En "genomtänkt" maskin som har massor av funktionella inställningsmöjligheter för funktionell träning.

Lördagskvällen tillbringades på FIFH Hallen med god mat och genomgång av VM-utvärderingen samt lite allmänna diskussioner kring nutid och framtid.

Hela söndagen har vi tillbringat på FIFH Hallen med Goalballspel. Kenneth var med under förmiddagen för att dela med sig av sina erfarenheter inom kastidrotter. Även här hittades en hel del förbättringspotential hos flera spelare. Förändringar i kasttekniken är ju dock långsiktiga förändringar som måste nötas på hemmaplan.
Det blev mestadels matchspel i olika konstellationer under dagen.

Det var ett ganska tröttkört gäng som gick till duscharna efter avslutat eftermiddagspass. Nu planerar vi vidare för kommande läger i mitten av oktober.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar