Vi satsar nu vidare mot att kvalificera oss till Paralympics i Rio 2016 via EM 2013 och VM 2014.

Aktiviteter 2013:
1-10/10 EM - Turkiet / Konya

lördag 3 september 2011

Blandade lördagsresultat

I dagens inledande match var det revanschmöte mot Belgien efter den tunga kvartsfinalförlusten vid IBSA World Games i april. Det blev en tät och välspelad match som vi efter ett inledande underläge med 0-1 förde fram till ledning 6-3 i halvtid. Direkt i andra halvlek ökade vi till 7-4 och allt kändes stabilt. Trots att Belgarna forcerade ordentligt på slutet nådde de inte oss resultatmässigt. Vi vann med 9-8 och ställdes i den avslutande gruppspelsmatchen mot Turkiet i en match som gällde gruppsegern.

Mot Turkarna inledde vi med ett mycket fokuserat försvarsspel trots att vi åter hamnade i 0-1 underläge. Vi tråcklade oss ur underläget och hade 1-1 i halvtid. Efter några minuter i andra halvlek tog vi ledningen med 2-1 och höll kommandot i matchen.
I en olycklig sekvens tappade vi sedan två snabba mål bakåt och vårt fina försvarsspel fungerade inte. Turkarna gick sedan via några straffar till ledning 2-6 innan vi reducerade till slutresultatet 3-6. En tung förlust då det kändes som vi förde matchen i 21 av de 24 spelminuterna - men det är såklart inte tillräckligt ;-)
Detta resultat innebar en andraplats i gruppen och semifinal mot Belgien.

Trots ledning mot Belgarna med 4-3 halvvägs in i första halvlek stod vi inte riktigt att känna igen. Belgarna vände till 4-5 innan halvtid och i andra halvlek lyckades vi inte sätta motståndarna under riktig press. En uddlös offensiv i kombination med ytterligare individuella försvarsmisstag ledde till förlust med 6-10 i en match vi inte är nöjda med prestationsmässigt.

Nu ska vi ladda om med god nattsömn inför morgondagens bronsmatch mot Turkiet.