Vi satsar nu vidare mot att kvalificera oss till Paralympics i Rio 2016 via EM 2013 och VM 2014.

Aktiviteter 2013:
1-10/10 EM - Turkiet / Konya

söndag 27 mars 2011

Lägerhelg i Malmö

Under helgen har vi haft läger i Malmö för att finslipa de sista detaljerna inför avresan mot Turkiet kommande fredag. Stockholmsspelarna tillsammans med Fredrik kom till Malmö under fredagskvällen. Lördagen inleddes med gemensam frukost på IBIS Hotell. Förmiddagen innehöll uppvärmning och en kortare "komma igångmatch". Efter lunchen välkomnade vi det Danska landslaget till FIFH Hallen. I landskampen körde vi över det danska motståndet ganska rejält. Redan tre minuter in på andra halvlek punkterade vi matchen genom att göra 13-3. Vi beslutade dock gemensamt att fortsätta matchtiden ut de resterande nio minuterna. Slutresultatet stannade vid seger med hela 22-6 efter en massiv svensk offensiv och ett stabilt försvar. De två sista danska målen kom på straffar. Resten av eftermiddagen spelade vi matchlika halvlekar, vilka slutade med svensk seger i samtliga fall. Det är tydligt att vår formtopp är brant stigande. Vissa ojämnheter i försvarsspelet är nu slipade nästintill perfektion ;-). Lördagskvällen innebar sociala aktiviteter på Utmaningarnas Hus i Malmö och vidare middag på stan. Söndagen har varit en ganska lugn lägerdag. Förmiddagen innehöll en endast en internmatch - vilken höll mycket hög kvalitet. Under eftermiddagen var det lagmöte för information och dialog kring vad som väntar i Turkiet efter ankomsten på fredag kväll. Under helgen har vi bland annat haft besök från Sydsvenska Dagbladet, Trelleborgs Allehanda samt Skånes taltidning för intervjuer med spelare och ledare inför Paralympicskvalet. Efter helgens goda formbesked inväntar vi med tillförsikt resan till Turkiet och att få komma igång med matchspelet. Vi lämnar Sverige på fredag förmiddag - men återkommer med information under veckan.